martes, 2 de junio de 2020

SOLUCIONS CIÈNCIES QUART






SOLUCIONS  SOCIALS



PÀGINA 81

1.     104 habitants per km2
2.     Resposta lliure


PÀGINA 83

1. El sector primari agrupa les activitats que obtenen productes que es poden utilitzar directament, com la fruita, o que s’utilitzen com a matèries primeres per a la indústria, com el cotó en la fabricació de teles. El sector secundari agrupa els treballs que transformen les matèries primeres en productes elaborats per a ser utilitzats en altres indústries, com motors, rodes...
2. Les persones treballen en un procés industrial que forma part d’un treball en cadena per a obtindre un cotxe.
Cada treballador té una funció que ha de dur a terme; un d’ells posa peces en el motor i l’altre controla el procés.



SOLUCIONS NATURALS

PÀGINA 123

1. El treballador de la dreta ha de fer més força per a desplaçar el pes. Com més llarg és el pla inclinat, menor és la força que s’ha d’exercir, encara que el treballador de l’esquerra ha d’aplicar-la al llarg de més distància.

2. És més fàcil moure la roca amb la palanca més llarga. La força s’exerceix sobre el braç llarg de la palanca, i s’amplifica l’efecte de la resistència per a moure la pedra. Com més força s’hi exercisca, més gran és l’efecte.




PÀGINA 125

1. Es basen en els materials emprats en la seua construcció, en el disseny i en els canvis tecnològics aplicats.
Els dos cotxes usen el mateix tipus de motor de combustió interna però es diferencien en l’eficiència. Els materials usats són més lleugers i resistents en els cotxes moderns que en els antics. El disseny afavoreix l’aerodinàmica i la
seguretat en els cotxes moderns, a diferència dels antics.
Els canvis tecnològics aplicats han avançat molt respecte als primers automòbils i van des del procés de construcción amb la utilització de les cadenes de muntatge fins a la connexió a Internet en l’actualitat i la conducció autònoma.

2  Podria tindre notícies dels meus amics si els telefonara a casa per mitjà d´un telèfon fix ,enviara una carta per correu, o anara a visitar-los a la seua casa.